Bombay gin
Az 1600-as évekből származó receptet felülvizsgálták a mai kor elvárásainak megfelelően, modern technológiákat ötvözve, így egy elegáns, könnyed ízvilágot kaptak. A Bombay gin különlegessége, hogy a finomított gabonából készült alapszeszt nem a növényekkel együtt párolják le, hanem a lepárló tetején lévő kosárba kerül behelyezésre a növényi fűszerezés, amelyen átpárologva kapja meg a gin végső ízét. A lepárláshoz 10 különböző növényt használnak, a világ minden szegletéből, így lesz igazán egyedi a Bombay.
A Bombay gin illatában a tipikus borókás jegyek mellett a növények fűszeres aromái is fellelhetők. Íze jellegzetesen száraz, enyhén citrusos, fűszeres. Hűtve magában fogyasztva is kiváló, de remek koktél alapanyagként is. Könnyed ízével és remek dízájnjával sokak rajongását érték el. Palackja kék, letisztult, címkéjén Victoria királyné is feltűnik.
A Bombay gin fűszerei: boróka és orris gyökér - Olaszországból, mandula -Spanyolországból, angelika gyökér Németországból, kasszia kéreg - Indokínából, koriander magok - Marokkóból, a kubebabors - Jáváról, "grains of paradise/a paradicsom magjai" - Nyugat-Afrikából, citromhéj - Spanyolországból, édesgyökér - Kínából.
Bombay gin javasolt fogyasztása:
Gin&Tonic 1:2 arányban keverve, lime-al díszítve, Gin Mule: 1:2 arányban gyömbérsörrel, 15 ml limelével, lime-al és mentával díszítve.
Most kedvezőbb áron, nagyobb kiszerelésben!