Online ital rendelés kedvező áron, villámgyors szállítással! Próbáld ki te is minőségi ital házhozszállítási szolgáltatásunkat!

Sörök, Ciderek

Egy meleg nyári napon megszomjaztál egy jó hideg sörre? Esetleg a cidert preferálod? Nálunk megtalálod a legnépszerűbb magyar söröket (pl. Heineken, Soproni, Dreher, Arany Ászok) valamint a legnépszerűbb cidereket (Somersby, Strongbow)!

 


17termék 117

A sörfőzés közel az emberiséggel egyidős, nem véletlenül az egyik legnépszerűbb ital.

A sör főként malátából, komlóból és egyéb gabonából készül, színét a gabona pörkölése határozza meg, ízében jelentős szerepet játszik hogy milyen gabonából készül, ez lehet akár kukorica, búza, zab, rozs de akár más gabona is.

A sör erjesztése szempontjából megkülönböztetjük a felsőerjesztéső söröket (Ale) illetve az alsóerjesztésű söröket (Lager).

Előbbi kategóriába tartoznak a Bitter Ale, Pale Ale, Brown Ale, Cream Ale, Scotch Ale, Red Ale, Stout és a Porter is. A Lager sörök legismertebb a Pils.

Magyarországon a Borsodi Sörgyár, Dreher Sörgyár, Heineken Hungária Sörgyár valamint a Pécsi Sörfőzde mellett számos kisebb, kézműves sörfőzde is megtalálható, mint a Fehér Nyúl, Horizont, MONYO, The FIRST, Mad Scientist, Szent András Sörfőzde stb...

A cider az alma levének erjesztéséből nyert alacsony alkoholtartalmű, szénsavas ital. A cider nyugati kultúrájában népszerű még a körtebor is, jellemzően a körte ízesítű ciderek körteborból készülnek. A Somersby és a Strongbow több ízben is gyárt cidereket, ezek nagyrésze almabor alapú, amely ízesítésre kerül, de például a Somersby Körte ízű cider alapja körtebor.