Online ital rendelés kedvező áron, gyors szállítással!

 

Vodka

Vásárolj széles vodka kínálatunkból és akár 1-2 munkanapon belül átveheted rendelésed!

Mit kell tudni a vodkáról?

A klasszikus vodka talán az egyik legelterjedtebb, legismertebb égetett szeszesital, jelentése "vizecske", Oroszország nemzeti itala. A vodka bármiből készülhet amelynek magas a cukor vagy keményítő tartalma, ugyanakkor a legelterjedtebbek a rozsból vagy kukoricából készült vodkák. Számos gyártó számos alapanyagot felhasznál a ciroktól, a burgonyán át egészen a szőlőig. A klasszikus vodka semleges ízű, épp ezért is népszerű koktél alapanyag, ugyanakkor egyre népszerűbbek az ízesített vodkák is.

Az EU országaiban vodkák csak legalább 37,5% alkoholtartalom felett hozhatnak forgalomba, azonban számos ízesített vodka alapú likőr is elérhető, amelyek jellemzően azért kerülnek likőr kategóriába, mivel alkoholtartalmuk nem éri el ezt a mértéket.

vodka tipikusan "keleti" ital, az orosz, ukrán, lengyel vodkák a legelterjedtebbek, ugyanakkor hazánk és számos északi ország is rendelkezik saját vodkával (Kalinka, Absolut, Finlandia). A legtöbb vodka gyártó 40% alkoholtartalmú, azonban egy-egy különlegesebb vodka ennél magasabb alkoholtartalommal is rendelkezhet.

Hogyan fogyasszuk a vodkát?

Az ízesített vodkák aromái elsősorban rövid italként, hígítás nélkül dominálnak, így rövid italként javasoljuk fogyasztani. A klasszikus vodka ezzel szemben színtelen, semlegesebb ízű, így kiváló alapanyag bármilyen italhoz, üdítőhöz. Kiváló alapja lehet koktéloknak, ugyanakkor más szeszesitalokat tartalmazó koktélokhoz is előszeretettel használják.

Az egyik legnépszerűbb koktél a vodka-narancs, amelyet akár narancslével akár Fantával is keverhetünk, attól függően hogy szénsavas long drinket szeretnénk-e kapni. Szintén egyre népszerűbb koktél a vodka-burn vagy vodka-bull, amelyben energiaitallal kerül keverésre a vodka, az ízesített energiaitaloknak köszönhetően ebből is számos variáció elérhető. A legtöbb energiaital gyártó azonban nem javasolja alkohollal fogyasztani termékeiket, így ezt javasoljuk mindenképpen figyelembe venni, mielőtt ilyen koktélt kevernénk.

Szintén népszerű a vodka szóda, vagy a vodka szódás szifonnal történő kitöltése is, továbbá ideális limonádé szerű long drink készíthető belőle citrommal-szódával. Már ezekből a példákból is láthatjuk, milyen sokszínűen felhasználható ital.

Orosz hagyományok alapján a főétkezésekkor fogyasztják a vodkát, amelyhez gyakran kovászos uborkát is fogyasztanak, valószínűleg ez ihlette meg a Kalinka Uborka alkotóját is, így ha egy különleges kombóra vágysz, érdemes kipróbálnod! 

 

 


26termék 126