A Jägermeister 56 különböző gyógynövényből készült német gyomorkeserű likőr, amelyet az italt forgalmazó Mast-Jägermeister AG nevű, részvénytársaság formájában működő cég székhelyét adó alsó-szászországi Wolfenbüttel városában állítanak elő és palackoznak. Receptjét féltve őrzött titokként kezelik, amely már 1934 óta létezik.
További palackozási berendezéseket üzemeltetnek a Wolfenbüttel melletti Wittmar, valamint a szászországi Kamenz városában is.
A német piacra 1935-ben vezették be a terméket, a sikerének köszönhetően a hetvenes évek eleje óta egyre több országba exportálják is az italt; ma már nyolcvannál is több államba. Ezzel a Jägermeister az export tekintetében a legsikeresebb német szeszes ital, amelynek nagyobb részét immár külföldön adják el.
A 35%-os alkoholtartalmú Jägermeistert általában tisztán, jéghidegen vagy más italokkal keverve long drinkként vagy koktélként is fogyasztják.
Illatában egyértelműen kiérezzük a gyógynövények komplexitását, illetve a felhasznált fűszerek (gyömbér, ánizs, kardamom) illatjegyeit.
A Jägermeister íze egyedülálló, a gyógynövényes ízek uralkodnak, visszafogottan édes, narancsos, fűszeres ízei határozzák meg. A kesernyés és édes ízjegyek tökéletes egyensúlya teszi méltán népszerűvé az italt. Fűszeres ízjegyek közül a gyömbér, kardamom és a csillagánizs a legélénkebb.
Szeretnél kipróbálni egy izgalmas lond drink receptet?
Hozzávalók:
4 cl Jägermeister
Frissen facsart narancslé
Tört jég
Elkészítés:
Egy 2 dl-es long drink pohárba tegyél egy jókora adag tört jeget, majd a jégre öntsd rá a Jägermeistert. Töltsd fel a poharat a frissen facsart narancslével. Díszítésként használhatsz narancshéjat!