Kalumba Blood Orange gin
A Zwack család több mint 200 éves gyógy – és fűszernövény tapasztalattal rendelkezik. Folyamatos kutatómunkájuk során fedezték fel Madagaszkár gazdag gyógy – és fűszernövény kultúráját, amely a Kalumbát ihlette. Madagaszkár a világ egyik legrégebbi szigete, a mai napig egyedi flórával és faunával, élővilága 90%-a kizárólag a szigeten őshonos. A Kalumba Blood Orange gin palackja is ennek állít emléket, ugyanis a palackon található a Madagaszkáron élő gyűrűsfarkú maki.
A Kalumba Madagascar Gin nevét a világon elsők között feljegyzett gyógynövényről, a kalumbagyökérről kapta.
2022-ben jelent meg a Kalumba két új íze, a Kalumba Mango gin és a Kalumba Blood Orange gin, majd 2023-ban az Inno D’or versenyen az ‚Év innovciója’ díjat nyerte ital kategóriában. A friss, citrusos ízvilágú gint a vérnarancs természetes ízével és mirtusz párlattal gazdagították, így egy fanyar, gyümölcsös, fűszeres gint alkotva.
Felhasznált fűszerek: Szerecsendió, szerecsendió-virág, kalumbagyökér, nemes babér, fahéjlevél, rózsabors, gyömbér, lime-héj, kardamom, borókabogyó, koriander, kubebabors, citromfű, csillagánizs, kurkuma, szegfűszeg, citrus mirtusz, grapefruit héj, citromhéj, citromnád, narancshéj
A Kalumba Blood Orange gin magában, hűtve fogyasztva is kíváló élményt nyújt, azonban ideális Gin Tonic készítéséhez is, utóbbi esetben feldobható lime és menta hozzáadásával.