Kalumba white gin/ Kalumba gin
A Zwack család több mint 200 éves gyógy – és fűszernövény tapasztalattal rendelkezik. Folyamatos kutatómunkájuk során fedezték fel Madagaszkár gazdag gyógy – és fűszernövény kultúráját, amely a Kalumbát ihlette. Madagaszkár a világ egyik legrégebbi szigete, a mai napig egyedi flórával és faunával, élővilága 90%-a kizárólag a szigeten őshonos. A Kalumba white gin palackja is ennek állít emléket, ugyanis a palackon található a Madagaszkáron élő gyűrűsfarkú maki.
A Kalumba Madagascar Gin nevét a világon elsők között feljegyzett gyógynövényről, a kalumbagyökérről kapta.
A Kalumba white gin az alap Kalumba gin a 2018-ban bevezetett Kalumba spiced gin citrusos változata,egy igazi dry gin, amelyben a citrusos, fűszeres ízjegyek dominálnak a citromnádnak és kubebaborsnak köszönhetően. Több, mint 20 féle gyógynövény és fűszernövény lepárlásával készül, ilyen például a narancshéj, grapefruithéj és curacaohéj, rózsabors, kalumbagyökér, koriander és mirtusz gyökér is. Önmagában, enyhén hűtve és Gin Tonicként fogyasztva is kiváló választás. Gin Tonicként 1:3 vagy 1:4 arányban javasoljuk keverni.
2019-ben a Kalumba ezüstérmes lett az Angliában megrendezett Nemzetközi Bor és Párlat versenyen (IWSC).
2020-ban pedig a WSA (World Spirits Award) versenyen a gin kategóriában nyert arany érmet.
2021: World Spirits Award ezüstérem