Online ital rendelés kedvező áron, gyors szállítással!

 

Tatratea Erdei likőr 62% 0,04l
Tatratea Erdei likőr 62% 0,04l
1 299 Ft

Tatratea Erdei likőr 62% 0,04l

Alkoholtartalom
62%
Űrtartalom
0,04 l
Raktáron
1 299 Ft
Részletek

Eredeti tea alapú likőr, gyógynövény kivonatokkal, fekete teával, gyümölcs kivonatokkal és párlatokkal kiegészítve, így az alapanyagai közt szerepel a szilvapálinka valamint a bor is. Az egyik legerősebb tátratea a maga 62%-os alkoholtartalmával. A hagyományos tatratéát megbolondítják erdei gyümölcs kivonatokkal, mint pl. a málna, szeder, áfonya, szamóca, amely egyedi ízvilágot ad az italnak, így ezt nehéz nem szeretni.

Illatában az erdei gyümölcsök édeskés jegyei fedezhetők fel, már ebben is érződik, hogy erős italról van szó. Ízében a gyümölcs tea illetve az erdei gyümölcsök frissítő édessége mutatkozik meg, ízét tekintve egy könnyed likőr is lehetne, ám ezt követően lecsengése kifejezetten tüzes, a 62% alkoholtartalom teszi a dolgát, kellemes melengető érzésnek köszönhetően lekövethetjük az ital útját gyomrunkig. Színe sötét, vöröses mahagóni.

Önmagában fogyasztva, behűtve javasoljuk, igazi aromái hűtve jelentkeznek erőteljesebben. Ideális koktélok alapanyagként is.

A tatratea szlovák eredetű ital, eredeti neve Tatranský čaj, amely magyarul Tátrai teát jelent, receptúrája a Magas-Tátra hegyiből származik. A Magas-Tátra dermesztően hideg időjárásának elviseléséhez már kevésnek bizonyult a forró tea, így egy kis gyógynövénylikőrrel adtak új csavart az eredeti receptnek, így született meg a Tatratea. A tea és gyógynövények kivonatát tölgyfahordóban érlelik 8 héten keresztül, az alkoholt melaszból állítják elő. Az elkészült italt az érlelést követően pihentetik, majd palackozzák.

Adatok
Tömeg:
113 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!