Online ital rendelés kedvező áron, gyors szállítással!

 

Tatratea Eredeti likőr 52% 0,7l
Tatratea Eredeti likőr 52% 0,7l
9 190 Ft

Tatratea Eredeti likőr 52% 0,7l

Alkoholtartalom
52%
Űrtartalom
0,7 l
Raktáron
9 190 Ft
Részletek

Meglehetősen magas 52%-os alkoholtartalmú tealikőr, az eredeti receptúra alapján. A termoszra emlékeztető palackját már Magyarországon is sokan ismerik, egyre népszerűbb ital. Eredeti tea alapú likőr, gyógynövény kivonatokkal, fekete és fehér teával, gyümölcs párlatokkal kiegészítve, így az alapanyagai közt szerepel a szilvapálinka valamint a bor is.

Illatában a tea és gyümölcsös aromák mellett enyhe karamellás árnyalat is felfedezhető, már ebben is érződik, hogy erős italról van szó. Ízében a a szlovák forrásvíz, tea illetve az gyümölcsök frissítő édessége mutatkozik meg, ízét tekintve egy könnyed likőr is lehetne, ám ezt követően lecsengése kifejezetten tüzes, az 52% alkoholtartalom teszi a dolgát, kellemes melengető érzésnek köszönhetően lekövethetjük az ital útját gyomrunkig. Színe sötét, borostyán-mahagóni.

Önmagában fogyasztva, behűtve javasoljuk, igazi aromái hűtve jelentkeznek erőteljesebben. Ideális koktélok alapanyagként is.

A tatratea szlovák eredetű ital, eredeti neve Tatranský čaj, amely magyarul Tátrai teát jelent, receptúrája a Magas-Tátra hegyiből származik.  A Magas-Tátra dermesztően hideg időjárásának elviseléséhez már kevésnek bizonyult a forró tea, így egy kis gyógynövénylikőrrel adtak új csavart az eredeti receptnek, így született meg a Tatratea. A tea és gyógynövények kivonatát tölgyfahordóban érlelik 8 héten keresztül, az alkoholt melaszból állítják elő. Az elkészült italt az érlelést követően pihentetik, majd palackozzák.

Adatok
Tömeg:
1,17 kg/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!