Tanqueray gin
Lassan 200 éves hagyományos receptúra alapján készített igazi London Dry gin, kesernyés ízvilággal, boróka, koriander, édesgyökér és angelikagyökérrel fűszerezve. A Tanqueray gin háromszoros desztillált gin, ízét mindössze az említett 4 növénynek köszönheti. Története egészen 1830-ig nyúlik vissza, amikor Charles Tanqueray Bloomsburyben megnyitotta desztilláló üzemét, majd több év kísérletezést követően megalkotta végleges, dry gin termékét.
A Tanqueray gin illata citrusos, borókás, amely ízében is visszaköszön, alapvetően kesernyés ízű gin az édesgyökér visszafogott édeskés ízével fűszerezve. Ideális választás koktél alapanyagként, limemal díszítve. Kiváló ár-érték arányú gin, a The Spirits Business jelentése alapján 2016-ban a világon legtöbbet eladott gin volt, letaszítva a Beefeater Gint trónjáról
Tanqueray palackjának ikonikus alakját egy háromrészes koktélkeverő ihlette, amely a szesztilalom klasszikus koktélmozgalma nyomán vált híressé a '20-as években. Az ananász - amely egykor olyannyira egzotikusnak számított, hogy a vendéglátás szimbólumává vált az 1830-as évek Angliájában - szerepel a Tanqueray család címerében és a Tanqueray Distilling Company minden palackját ékesíti.
Érdekesség:
Amikor 1868-ban Charles meghalt, a fia örökölte a lepárlóüzemet és folytatta úttörő munkáját. Irányítása alatt a vállalat sikerrel fejlődött. A Tanqueray-t a Londonban desztillálták egészen az 1941-es nagy légitámadásig, amikor a londoni szeszfőzde szinte teljesen megsemmisült. Csak egy kis mennyiségű gin maradt a bombázás után, ez a maradék, az úgynevezett "Old Tom". A lepárló jelenleg Cameron Bridge-ben, Skóciában található.